Joep Luycx

Writer’s block? Een beetje liefde helpt

Ik doe een liefdesbrievenworkshop

Dus ik draag een doddig hartjespak. Doddig? Jazeker, doddig ;-). Gehuurd bij Maison van den Hoogen aan de Ceintuurbaan. Het is 14 februari en ik doe mijn liefdesbrievenworkshop bij Sexyland in Amsterdam-Noord. Ik heb er zin in want bij deze workshop komen er fenomenale krachten los.

De kortste weg naar beter schrijven

Is heel simpel: laat je meer zien. En dat is precies wat zo fantastisch is aan deze workshop: iedereen gaat met de billen bloot. Kan ook niet anders: je schrijft aan je liefje. En als iedereen dat doet en hardop voorleest ontstaat er een ongekende vibe. De zinnen rollen, iedereen is licht, iedereen is verbonden.

Mijn one-million-dollar-tip

Wissel je kapotgeresearchte doelgroep-persona in voor iemand die echt bestaat. Iemand van wie je houdt. Begin je lastige mail, je offerte of je Facebookpost met ‘Lieve mama’. Klaar met schrijven? Vervang ‘mama’ dan door de naam van de persoon voor wie je tekst bedoeld is. Wat is er nu anders? Dabbedoelik.

Meteen proberen? Schrijf een briefje aan je liefje met het joepieschrijfmachien. Vindt je liefje ook geheid leuk.

Kleine succesjes, daar groei je van

Stel, je denkt dat schrijven niet voor jou is
Omdat je woordenschat klein is, omdat je dyslectisch bent of omdat je denkt dat wat jij te zeggen hebt niet de moeite waard is. Stel nou dat je dat echt gelooft en dat het je toch lukt om helemaal zelf een verhaaltje te schrijven. En als …

Lees het artikel →
Bekijk alle artikelen

Of bestel nu het leesbaarste boek dat je ooit hebt gezien.

En lees hoe ongelooflijk veel je kan vertellen in een alinea van vijf zinnen.

Leer over de fenomenale kracht van een goede vraag. Over het effect van denken in drieën. En maak kennis met drie onmisbare schrijftechnieken: inzoomen, overdrijven en om- en omkeren.

Bestellen. Nu
Boek over beter leren schrijven

Genoten van het schrijfmachien?
Dan vind je druppelmail ook te gek.

Schrijf je een liefdesbrief zoals alleen jij dat kan, in tien dagen. Lachend. Moet je eens kijken wat er gebeurt als je 'm aan je liefje voorleest. Kudo's!

En wat werkt in een liefdebrief werkt ook in een blog, een e-mail of een offerte. En in een productbeschrijving, een manifest of een best case. Dus eh, waar wacht je nog op?

<em>Genoten van het schrijfmachien</em>?<br />
Dan vind je druppelmail ook te gek.