Joep Luycx

Kleine succesjes, daar groei je van

Stel, je denkt dat schrijven niet voor jou is

Omdat je woordenschat klein is, omdat je dyslectisch bent of omdat je denkt dat wat jij te zeggen hebt niet de moeite waard is. Stel nou dat je dat echt gelooft en dat het je toch lukt om helemaal zelf een verhaaltje te schrijven. En als je het voorleest vinden al je klasgenoten je grappig. Of ze zijn verrast. Of geraakt.

Elke drie weken geef ik joepieles

In groep 6 van openbare Basisschool de Schakel in Amsterdam Zuidoost. Aan het begin van de les vouwt iedereen een boekje met de les erin, stap voor stap. Daarna schrijven ze allemaal een eigen verhaaltje en aan het eind van de les is het klaar. En elke nieuwe les gaat het een beetje beter. Verbazen ze zichzelf en elkaar.

Ik zie hoe eenvoud leidt tot verdieping

Hoe een heldere instructie ervoor zorgt dat elk kind mee kan doen. Hoe de simpele structuur veiligheid biedt. Hoe heerlijk ze het vinden om zelf uit te maken wat ze schrijven of wanneer het af is. Hoe ze groeien van positieve feedback. Ik bewonder hun open houding, hoe hard ze werken en hoe trots ze zijn. Ik zie het enorme effect van kleine succesjes.

Want groeien, daar houden we allemaal van.

 

Writer’s block? Een beetje liefde helpt

Ik doe een liefdesbrievenworkshop
Dus ik draag een doddig hartjespak. Doddig? Jazeker, doddig ;-). Gehuurd bij Maison van den Hoogen aan de Ceintuurbaan. Het is 14 februari en ik doe mijn liefdesbrievenworkshop bij Sexyland in Amsterdam-Noord. Ik heb er zin in want bij deze workshop komen er fenomenale krachten los.
De kortste weg naar beter schrijven
Is …

Lees het artikel →
Bekijk alle artikelen

Of bestel nu het leesbaarste boek dat je ooit hebt gezien.

En lees hoe ongelooflijk veel je kan vertellen in een alinea van vijf zinnen.

Leer over de fenomenale kracht van een goede vraag. Over het effect van denken in drieën. En maak kennis met drie onmisbare schrijftechnieken: inzoomen, overdrijven en om- en omkeren.

Bestellen. Nu
Boek over beter leren schrijven

Wil je meteen aan het werk?
Schrijf je in voor druppelmail.

Dan schrijf je in tien dagen een complete 'wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik'. Een pitch. Stap voor stap, zoals alleen jij dat kan.

Superhandig om te kunnen: sta je nooit meer met je mond vol tanden als iemand je vraagt: 'En jij, wat doe jij eigenlijk?'

En wat werkt in een pitch, werkt ook in een blog, een e-mail of een offerte. En in een manifest, een productbeschrijving of een best case. Dus euh, waar wacht je nog op?

<em>Wil je meteen aan het werk</em>?<br />
Schrijf je in voor druppelmail.